dijous, 24 de maig del 2018

Manifest de la Crida pel Finançament


La Crida pel Finançament es va concentrar el dimarts 22 de maig, a les 19 hores, a la Delegació del Govern de València, per exigir més inversions i millor finançament i per rebutjar els Pressupostos Generals de l’Estat per 2018 que tornen a discriminar les valencianes i valencians.

Aquests dies estan tramitant-se els Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2018. Mentre la mitjana de les inversions previstes per habitant és de 217 euros, al País Valencià serà de 150 euros. Aquest fet, que no és una novetat, junt l’infrafinançament històric –que ens ha obligat a contraure un deute de més de 45.000 milions—, condiciona greument l’autogovern, la capacitat per dissenyar polítiques pròpies, el nostre futur com a poble i les condicions de vida de les valencianes i valencians, especialment de les treballadores i treballadors i els sectors socials més desafavorits.

Davant d’aquesta situació, que es porta repetint des de fa molts anys, i davant de la manca de recursos i infraestructures al nostre territori, a causa, en gran part, del maltractament financer sostingut a què ens sotmeten els governs espanyols, any rere any, hem de donar una resposta social contundent per a fer-nos escoltar com a poble maltractat que som.

Els valencians i les valencianes no volem pagar i callar. Ja n’hi ha PROU! La situació actual del nostre autogovern és crítica, i cal revertir la situació sense esperar un moment més.

Estem davant d’un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre territori, a causa d’un sistema finançament profundament injust que ens castiga com a societat i que augmentarà la precarietat que ja sofreixen, especialment, els nostres sectors més desafavorits.

Moltes són les necessitats del nostre país, i molts els anys que portem denunciant-les: no tenim un corredor mediterrani al servei de les nostres necessitats i respectuós amb el territori, ni infraestructures adients per a una economia autocentrada, tampoc un sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid, que s’han de tornar amb interessos (en forma del pervers FLA), tampoc podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim ni invertir en els serveis públics o augmentar les prestacions socials per millorar la vida de les valencianes i valencians. Per això cal que s’escolte la nostra veu com a poble ací i on calga per denunciar l’espoli sistemàtic que patim històricament i no ens deixa avançar.

Som ací perquè volem un futur de benestar, llibertat i felicitat per a la societat valenciana. I som conscients que el problema del finançament valencià, que afecta tothom qui vivim en aquest territori, necessita de la implicació de tots els sectors socials: treballadors i treballadores, gent aturada, depenent, jubilada, desnonats, estudiants, organitzacions socials, culturals, sindicals, polítiques, cooperativistes i empresarials. És a dir de totes les valencianes i valencians, de tots els territoris del país, del nord i del sud, de l’interior i de la costa, de les zones urbanes i de les rurals.

Per tot això, les organitzacions convocants hem convocat aquesta nova concentració davant de la Delegació del Govern espanyol a València, per dit molt clarament que No als pressupostos antivalencians i antisocials, per exigir més inversions i millor finançament, però també per fer una crida a la societat valenciana per a continuar eixint al carrer massivament i de forma continuada, prendre el protagonisme, denunciar l’espoli sostingut que sofrim i declarar que volem tindre accés a les claus de la caixa per millorar la vida de les valencianes i valencians i per garantir el futur del nostre país.

RETIRADA DELS PRESSUPOSTOS
CONTRA L’ESPOLI
MÉS INVERSIONS
MILLOR FINANÇAMENT
VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.