Recull de premsa

PREMSA

Bona sintonia entre la Crida pel Finançament Valencià i el president de Les Corts Enric Morera
  • Una delegació de la Crida fa entrega del manifest al president i exposa els motius de la convocatòria de dissabte
  • Les dues parts s'han encoratjat a continuar treballant per ampliar suports en matèria de finançament

València,
5 de juny de 2017

Una delegació de la Crida pel Finançament Valencià ha mantingut una reunió aquest matí amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. La trobada ha servit perquè els organitzadors notificaren el president de la convocatòria de manifestació que recorrerà dissabte els carrers de València amb el lema: «Contra els Pressupostos Generals de l'Estat. No a l'Espoli! Volem les claus de la caixa!». El coportaveu de la Crida pel Finançament, Antoni Infante, ha valorat «molt positivament l'encontre» amb la segona autoritat del país i ha destacat «la bona sintonia» entre les parts. Per la seua part, Morera ha encoratjat els organitzadors a continuar ampliant suports amb més entitats i partits perquè siga una convocatòria «molt transversal i representativa del sentir de tota la societat valenciana».

La delegació de la Crida pel Finançament estava formada per una desena de persones provinents dels col·lectius impulsors de la iniciativa, que a hores d'ara compta amb el suport de 80 entitats i 2.000 adhesions. Infante ha explicat que la Crida «és un moviment obert, transversal i que busca la unitat del conjunt del poble valencià» i s'ha mostrat «satisfet» pel desenvolupament de l'encontre.

Morera, que ha recollit el manifest dels promotors, ha recordat que, en els darrers dos anys, «s’han produït fets inèdits en el parlament valencià» com la unanimitat en el rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat. Així mateix, ha animat els organitzadors a «seguir treballant» per buscar «consensos» i fer arribar la Crida «a la majoria de la ciutadania». Infante ha recordat que, més enllà de la manifestació de dissabte a València, la Crida continuarà denunciant la «situació de discriminació» que es dona «teixint forces amb la societat valenciana fins que el greuge finalitze».

Els promotors han organitzat per demà una xarrada a la Nau, el Centre Cultural de la Universitat de València, on diversos experts analitzaran la problemàtica del finançament valencià.