dimarts, 15 de maig del 2018

Crida pel Finançament valencià



Un any més els Pressupostos Generals de l'Estat tornen a marginar greument les valencianes i valencians. Mentre la inversió mitjana se situa en 217 euros per habitant, els valencians i les valencianes rebem 150 euros per habitant, cosa que ens relega a la cua de les inversions de tot l'Estat espanyol.


Aquesta situació es repeteix des de fa 15 anys i provoca la manca de recursos i infraestructures per al nostre territori com a conseqüència del maltractament financer sostingut a què ens sotmeten els governs espanyols any rere any.

L'infrafinançament endèmic, que suposa un deute històric, fa que el nostre autogovern es trobe en una situació crítica que condiciona les polítiques del Consell de la Generalitat i també dels ajuntaments valencians i que afecta greument les condicions de vida de les valencianes i els valencians, especialment de les treballadores i treballadors i dels sectors socials més castigats per la crisi i les polítiques antisocials i antivalencianes dels governs espanyols, polítiques que també perjudiquen amples sectors socials d'altres pobles de l'estat.

Ens trobem, doncs, davant d'un estat d'emergència social i de falta de recursos per al nostre país a causa d'un sistema de finançament profundament injust que ens castiga com a societat, que augmentarà encara més la precarietat i les desigualtats socials que ja pateixen, especialment, els nostres sectors més desfavorits. Moltes són les necessitats del nostre país i molts els anys que estem denunciant-les: sense corredor mediterrani ni infraestructures adients per al creixement, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid, a tornar amb interessos (en forma del pervers FLA), no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. Per això cal que s'escolte la nostra veu com a poble ací, a Madrid i on calga, per a denunciar l'espoli sistemàtic que patim històricament i que no ens deixa avançar.

Nosaltres volem un futur de benestar, justícia social i llibertat per a la societat valenciana. Som conscients que el problema del finançament valencià, que afecta a tothom qui vivim en aquest país, necessita la implicació de tots els estrats populars de la nostra societat –treballadors i treballadores, gent aturada, depenent, jubilada, desnonats, estudiants...– i també de les organitzacions sindicals, polítiques, socials, culturals, esportives o festives.

Per tot això, considerem que cal donar una resposta contundent, unitària, plural, transversal, sostinguda en el temps, que articule i cohesione tot el territori valencià, de nord a sud, de l'interior a la costa, els pobles i les ciutats, per manifestar el nostre rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat d'enguany, denunciar l'espoli sostingut que patim i declarar que volem disposar de les claus de la caixa per millorar la vida de les valencianes i dels valencians i construir, entre totes i tots, una societat més justa i igualitària.

Per la retirada dels Pressupostos 2018
Contra l'espoli fiscal
Volem les claus de la caixa


DES DE LA CRIDA PEL FINANÇAMENT VALENCIÀ AGRAÏM LA PARTICIPACIÓ I ESFORÇ A TOTES LES PERSONES I ENTITATS QUE VAN FER POSSIBLE LA MANIFESTACIÓ DEL DISSABTE DIA 10 DE JUNY

Menció especial a la colla del dolçainers i tabaleters Estrela Roja de Benimaclet que ens va acompanyar tot el recorregut, a Pau Alabajos, Borja Penalba, Mireia Vives i Berta Iñíguez, que ens van entusiasmar i farcir de vida amb la seua música al concloure la manifestació, als muixeranguers i les muixerangueres dels País Valencià que escenificaren la força i superació de la cultura popular, el tot es possible si ho fem juntes, i a Pilar Almeria i Ximo Solano que van exercir dignament de la veu del poble i van llegir el manifest de la Crida pel Finançament Valencià.

Agraïm i emplacem a seguir treballant amb dedicació i tenacitat a les desenes d'organitzacions de base i a les milers de persones que es manifestaren per mantenir la flama i construir majories populars per seguir caminant juntes fins a poder exercir la sobirania com a poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.